מאמר זה דן ביוזמה האחרונה של פייסבוק לתמוך בתוכניות סיוע לציבור באמצעות שימוש בפרסומות דיגיטליות ממוקדות. ענקית הטכנולוגיה שואפת לעזור לאוכלוסיות פגיעות לגשת לשירותים ממשלתיים חיוניים, תוך התייחסות לדאגות הנוגעות לנוהלי פרטיות הנתונים של החברה.
מבוא: יוזמה חדשה לסיוע ציבורי
פייסבוק השיקה לאחרונה יוזמה חדשה שמטרתה לספק סיוע לציבור באמצעות פרסומות דיגיטליות ממוקדות. ענקית המדיה החברתית תשתף פעולה עם סוכנויות ממשלתיות וארגונים ללא מטרות רווח כדי להגיע לאנשים שעשויים להיות זכאים לשירותים שונים, כולל סיוע במזון, שירותי בריאות ותמיכה בדיור. באמצעות נתוני המשתמשים העצומים ויכולות המיקוד המתוחכמות שלה, פייסבוק שואפת לחבר אוכלוסיות פגיעות עם המשאבים הדרושים להם כדי לשגשג. יוזמה חדשה זו היא חלק ממאמצי האחריות החברתית הרחבים יותר של פייסבוק, השואפים למנף את הטכנולוגיה והמשאבים של החברה לטיפול בבעיות חברתיות דוחקות. היוזמה אמנם עדיין בשלביה הראשונים, אך יש לה פוטנציאל להשפיע באופן משמעותי על הגישה לסיוע ציבורי ולהפחית את הסטיגמה הקשורה בבקשת עזרה. בפוסט זה בבלוג, נחקור את הפרטים של יוזמת הסיוע הציבורי של פייסבוק, היתרונות והחסרונות הפוטנציאליים שלה, והשלכותיה על עתיד האחריות החברתית בתעשיית הטכנולוגיה.
מדוע פייסבוק מתערבת בסיוע ציבורי?
ההחלטה של פייסבוק להתערב בסיוע ציבורי מונעת מהרצון להשתמש בהשפעתה העצומה ובמשאביה כדי לטפל בבעיות חברתיות דוחקות. החברה מכירה בכך שאוכלוסיות פגיעות רבות, כולל משפחות מעוטות יכולת, קשישים ואנשים עם מוגבלות, עשויות שלא להיות מודעות לשירותים העומדים לרשותן או לדעת כיצד לגשת אליהם. על ידי מינוף יכולות המיקוד המתוחכמות שלה, פייסבוק שואפת להגיע לאנשים אלה ולחבר אותם עם המשאבים הדרושים להם כדי לשפר את חייהם. בנוסף, מעורבותה של פייסבוק בסיוע לציבור עולה בקנה אחד עם ערכי החברה ומשימתה "לבנות קהילה ולקרב את העולם זה לזה". החברה מכירה בכך שגישה לצרכים בסיסיים כמו מזון, בריאות ודיור חיונית לבניית קהילות חזקות ובריאות. על ידי תמיכה בתוכניות סיוע לציבור, פייסבוק שואפת לעזור לאנשים ולמשפחות נזקקים תוך חיזוק המרקם החברתי של קהילות ברחבי העולם. בסך הכל, מעורבותה של פייסבוק בסיוע ציבורי מהווה צעד משמעותי קדימה בשימוש בטכנולוגיה ובנתונים למען טובת החברה. על ידי מינוף היכולות והמשאבים הייחודיים שלה, לחברה יש פוטנציאל להשפיע באופן מוחשי על חייהם של מיליוני אנשים ומשפחות נזקקים.
איך עובד פרסום ממוקד?
פרסום ממוקד הוא טכניקת שיווק מתוחכמת המסתמכת על נתונים ואלגוריתמים כדי להציג מודעות לקבוצות ספציפיות של אנשים. במקרה של סיוע ציבורי, פייסבוק משתמשת בפרסום ממוקד כדי להגיע לאנשים שעשויים להיות זכאים לתוכניות ממשלתיות אך אינם רשומים כעת.
לשם כך, פייסבוק אוספת כמות עצומה של נתונים על המשתמשים שלה, כולל מידע דמוגרפי, תחומי עניין, התנהגויות ופעילות מקוונת. נתונים אלה משמשים לאחר מכן ליצירת פרופילים מפורטים של משתמשים בודדים, שבהם ניתן להשתמש כדי למקד מודעות על סמך קריטריונים ספציפיים.
לדוגמה, פייסבוק עשויה למקד מודעות למשתמשים המתגוררים באזור גיאוגרפי מסוים, בעלי רמת הכנסה מסוימת או גילו עניין בנושא מסוים הקשור לסיוע ציבורי. החברה יכולה גם להשתמש בנתונים של סוכנויות ממשלתיות וארגונים ללא מטרות רווח כדי לחדד עוד יותר את המיקוד שלה ולהגיע לאלה הנזקקים ביותר.
לאחר יצירת המודעות, פייסבוק משתמשת באלגוריתמים שלה כדי להעביר אותן לקהל היעד בזמן ובמקום האופטימליים. החברה מספקת גם מדדים מפורטים על ביצועי מודעות, כולל הופעות, קליקים והמרות, שניתן להשתמש בהם כדי לחדד את המיקוד והמסר של מודעות עתידיות.
אילו תוכניות ממשלתיות יכולות להפיק תועלת מיוזמת פייסבוק?
היוזמה של פייסבוק להשתמש בפרסום ממוקד לסיוע ציבורי יכולה להועיל למגוון רחב של תוכניות ממשלתיות. חלק מתחומי ההשפעה המבטיחים ביותר כוללים שירותי בריאות, סיוע במזון ותמיכה כספית.
במונחים של שירותי בריאות, יכולות המיקוד של פייסבוק יכולות לעזור לחבר אנשים עם מידע על ביטוח בריאות, Medicaid ותוכניות אחרות במימון ממשלתי. על ידי הגעה לאנשים שאולי אינם מודעים לזכאותם או שעשויים להתקשות בגישה לשיטות הסברה מסורתיות, ליוזמה של פייסבוק יש פוטנציאל להגדיל את ההרשמה ולשפר את תוצאות הבריאות עבור אוכלוסיות חלשות.
באופן דומה, המודעות הממוקדות של פייסבוק יכולות לעזור להעלות את המודעות לתוכניות סיוע במזון כמו SNAP (תוכנית סיוע בתזונה משלימה), המספקת סיוע למשפחות מעוטות יכולת לרכוש מזון מזין. על ידי הגעה לאנשים שאולי מתקשים לשים אוכל על השולחן, היוזמה של פייסבוק יכולה לעזור להפחית את חוסר הביטחון התזונתי ולשפר את הבריאות והרווחה הכללית.
לבסוף, היוזמה של פייסבוק יכולה לתמוך גם בתוכניות סיוע פיננסי כמו TANF (סיוע זמני למשפחות נזקקות), המספקת הטבות כספיות למשפחות נזקקות. על ידי מיקוד מודעות לאנשים שעשויים לחוות מצוקה כלכלית, פייסבוק יכולה לעזור לחבר אותם עם המשאבים הדרושים להם כדי לפרנס את עצמם ואת משפחותיהם.
"גישור על הפער": ההשפעה של פייסבוק על הגישה לשירותים
ליוזמת הפרסום הממוקד של פייסבוק יש פוטנציאל "לגשר על הפער" בין אנשים נזקקים לבין המשאבים העומדים לרשותם. על ידי מינוף נתונים וטכנולוגיה, פייסבוק יכולה לעזור לחבר אנשים עם מידע על תוכניות ממשלתיות ושירותים אחרים שאולי לא היו מודעים להם או שאולי התקשו לגשת אליהם באמצעות שיטות הסברה מסורתיות.
- שיפור הסברה ומעורבות:
אחד היתרונות המרכזיים של היוזמה של פייסבוק הוא שהיא יכולה לעזור לשפר את החשיפה והמעורבות עם אוכלוסיות שקשה להגיע אליהן. על ידי מיקוד מודעות לאזורים דמוגרפיים או גיאוגרפיים ספציפיים, פייסבוק יכולה להגיע לאנשים שאולי לא הגיעו אליהם באמצעות שיטות הסברה מסורתיות. בנוסף, הפלטפורמה של פייסבוק מספקת מרחב לאנשים לעסוק במודעות וללמוד יותר על השירותים הזמינים להם, מה שיכול לעזור להגביר את המודעות וההבנה של תוכניות ושירותים ממשלתיים. - סטיגמה ומחסומים מופחתים:
דרך נוספת שיוזמת פייסבוק יכולה "לגשר על הפער" היא על ידי הפחתת סטיגמה וחסמים אחרים לגישה לסיוע ציבורי. אנשים מסוימים עשויים להסס לפנות לסיוע ממשלתי עקב סטיגמה חברתית או תפיסות מוטעות לגבי התוכניות עצמן. על ידי שימוש בפרסום ממוקד כדי לספק מידע מדויק ולהפריך מיתוסים, פייסבוק יכולה לעזור להפחית את החסמים הללו ולעודד אנשים נוספים לחפש את השירותים שהם צריכים. - יעילות ויעילות מוגברת:
לבסוף, יוזמת הפרסום הממוקד של פייסבוק יכולה לעזור להגביר את היעילות והאפקטיביות של תוכניות סיוע לציבור. על ידי הגעה ליותר אנשים וחיבורם לשירותים שהם צריכים, פייסבוק יכולה לעזור להפחית את העומס על סוכנויות ממשלתיות ולייעל את תהליך הבקשה וההרשמה. בנוסף, על ידי מיקוד מודעות המבוססות על נתונים דמוגרפיים וגיאוגרפיים, פייסבוק יכולה לעזור להבטיח שהמשאבים מופנים לאוכלוסיות ואזורים שהכי זקוקים להם.
מהם החסרונות הפוטנציאליים של מודעות ממוקדות לסיוע ציבורי?
בעוד שליוזמת הפרסום הממוקד של פייסבוק יש פוטנציאל לשפר את הגישה לתוכניות סיוע לציבור, יש גם כמה חסרונות פוטנציאליים שיש לקחת בחשבון. אלה כוללים חששות לגבי פרטיות, שוויון ופוטנציאל להשלכות לא מכוונות.
- חששות פרטיות:
אחד החששות המשמעותיים ביותר בפרסום ממוקד הוא סביב פרטיות הנתונים. על מנת למקד מודעות לאזורים דמוגרפיים או גיאוגרפיים ספציפיים, פייסבוק חייבת לאסוף ולנתח נתוני משתמשים, שיכולים לכלול מידע אישי רגיש. קיים סיכון שניתן להשתמש בנתונים אלה למטרות אחרות או שניתן לגשת אליהם על ידי צדדים שלישיים ללא הסכמת המשתמשים, מה שמעורר שאלות לגבי אתיקה של נתונים ופרטיות. - הון עצמי וגישה:
חיסרון פוטנציאלי נוסף של פרסום ממוקד הוא הסיכון להחמרת אי השוויון הקיים בגישה לתוכניות סיוע ציבוריות. בעוד שמודעות ממוקדות יכולות לעזור להגיע לאוכלוסיות שקשה להגיע אליהן, קיים סיכון שהן עשויות להחריג גם אנשים שאינם חלק מהאזור הדמוגרפי או הגיאוגרפי הממוקד. בנוסף, לא לכל האנשים יש גישה שווה לאינטרנט או למכשירים דיגיטליים, מה שעלול להגביל את האפקטיביות של פרסום ממוקד עבור אוכלוסיות מסוימות. - תוצאות לא מכוונות:
לבסוף, קיים סיכון שלפרסום ממוקד עלולות להיות השלכות לא מכוונות שאולי לא יהיו ברורות מיד. לדוגמה, אם מודעות ממוקדות לאזורים גיאוגרפיים ספציפיים, הדבר עלול ליצור "לולאת משוב" שבה אזורים מסוימים מקבלים יותר משאבים מאחרים, מה שמגביר עוד יותר את אי השוויון הקיים. בנוסף, אם המודעות אינן מעוצבות או ממוקדות ביעילות, הן עלולות לא להגיע לקהל המיועד או להנציח בשוגג סטריאוטיפים או סטיגמות סביב תוכניות סיוע לציבור.
חששות פרטיות: איך פייסבוק מטפלת בהגנה על נתונים?
בהתחשב בסיכונים הפוטנציאליים סביב פרטיות הנתונים, חשוב לשקול כיצד פייסבוק מטפלת בחששות אלה ביוזמת הסיוע לציבור שלה. פייסבוק נקטה במספר צעדים כדי להגן על נתוני המשתמשים ולהבטיח כי נעשה בהם שימוש אתי ואחראי.
ראשית, פייסבוק הטמיעה מספר בקרות טכניות כדי להבטיח שנתוני המשתמש מוגנים. לדוגמה, היא הטמיעה הצפנה ובקרות גישה כדי למנוע גישה לא מורשית לנתוני משתמש. יש לו גם מדיניות קפדנית לגבי שיתוף נתונים ודורשת ממפרסמים לציית למדיניות זו כדי להשתתף ביוזמת הסיוע לציבור.
שנית, פייסבוק מחויבת לשקיפות ואחריות בנוגע לשימוש שלה בנתוני משתמשים. היא פרסמה מספר דוחות המתארים את מדיניות הנתונים והנוהלים שלה, וכן יצרה מועצת פיקוח עצמאית כדי לבדוק ולשפוט החלטות ניהול תוכן. זה מספק למשתמשים נראות רבה יותר לגבי אופן השימוש בנתונים שלהם ועוזר לבנות אמון בפלטפורמה.
לבסוף, פייסבוק פועלת להעצים את המשתמשים לשלוט בנתונים שלהם ולקבל החלטות מושכלות לגבי אופן השימוש בהם. היא הטמיעה מספר תכונות פרטיות ואבטחה, כגון אימות דו-שלבי ובדיקת פרטיות, כדי לעזור למשתמשים להגן על הנתונים שלהם. זה גם מאפשר למשתמשים לשלוט בהעדפות המודעות שלהם ולבטל את הסכמתם לפרסום ממוקד אם הם בוחרים לעשות זאת.
האם היוזמה של פייסבוק יכולה להפחית סטיגמה סביב סיוע ציבורי?
ליוזמת הסיוע הציבורי של פייסבוק יש פוטנציאל להפחית את הסטיגמה סביב גישה לתוכניות סיוע לציבור. להלן שלוש דרכים כיצד:
- 1. נרמול השימוש בסיוע ציבורי:
באמצעות פרסום ממוקד, פייסבוק יכולה לעזור לנרמל את השימוש בתוכניות סיוע לציבור. ניתן להשיג זאת על ידי פנייה לאנשים שאולי לא ידעו על התוכניות או שאולי הרגישו מהססים לגשת אליהם בגלל סטיגמה. הצגת מודעות לתוכניות סיוע לציבור בניוזפיד שלהם יכולה לעזור להם להרגיש בנוח יותר עם הרעיון של גישה למשאבים אלה. - 2. מתן מידע בצורה לא שיפוטית:
הפרסום הממוקד של פייסבוק יכול לסייע גם במתן מידע על תוכניות סיוע לציבור בצורה לא שיפוטית. במקום להסתמך על שיטות הסברה מסורתיות שעלולות להיראות כמתנשאות או סטיגמטיות, ניתן להתאים את המודעות של פייסבוק כדי לספק מידע ברור ותמציתי על התוכניות בצורה קלה להבנה ולגישה. - 3. הדגשת סיפורי הצלחה:
דרך נוספת שיוזמת פייסבוק יכולה להפחית את הסטיגמה סביב סיוע ציבורי היא על ידי הדגשת סיפורי הצלחה של אנשים שניגשו לתוכניות והפיקו תועלת מהן. על ידי שיתוף הסיפורים הללו בפלטפורמה שלהם, פייסבוק יכולה לעזור לשנות את הנרטיב סביב סיוע ציבורי מאחד של בושה ומבוכה לאחד של העצמה ותמיכה.אמנם ליוזמה של פייסבוק יש פוטנציאל להפחית את הסטיגמה סביב הסיוע הציבורי, אבל חשוב לציין שעדיין קיימים חסמי גישה לתוכניות אלו מעבר לסטיגמה. בעיות כמו חוסר מידע, תהליכי בקשה מסובכים ומשאבים מוגבלים יכולים להקשות על אנשים לגשת לתמיכה שהם צריכים. לכן, חשוב להמשיך לטפל בנושאים מערכתיים אלו בנוסף לפעולה להפחתת הסטיגמה.
אילו חברות טכנולוגיה אחרות מעורבות במאמצי אחריות חברתית?
ככל שהעולם הופך יותר ויותר מחובר באמצעות טכנולוגיה, חברות טכנולוגיה רבות מכירות בחשיבותה של אחריות חברתית. להלן שלוש חברות טכנולוגיה העוסקות במאמצי אחריות חברתית:
- 1. גוגל:
לגוגל יש היסטוריה ארוכה של מאמצי אחריות חברתית, כולל תוכנית Google לעמותות, המספקת פרסום חינם וכלים אחרים לעמותות. יש להם גם התמקדות חזקה בקיימות, במטרה להפעיל את הפעילות שלהם על 100% אנרגיה מתחדשת עד 2030. בנוסף, Google השקיעה בתוכניות להגברת הגישה לטכנולוגיה ולהכשרת מיומנויות דיגיטליות בקהילות מוחלשות. - 2. מיקרוסופט:
מיקרוסופט התחייבה לקיימות ולהקטנת טביעת הרגל הפחמנית שלה, במטרה להיות פחמן שלילי עד 2030. הם גם השקיעו רבות בנגישות והכלה, עם יוזמות כמו תוכנית הבינה המלאכותית שלהם לנגישות, המספקת משאבים ותמיכה באנשים עם מוגבלויות. מיקרוסופט מעורבת גם ביוזמות חינוך, כולל תוכנית YouthSpark שלהם, שמטרתה לספק הזדמנויות לצעירים לפתח מיומנויות דיגיטליות. - 3. Salesforce:
Salesforce הפכה אחריות חברתית לחלק מרכזי במודל העסקי שלהם, תוך התמקדות בשוויון, קיימות ונתינה חזרה לקהילה. הם תרמו מיליוני דולרים לעמותות ויש להם תוכנית שנותנת לעובדים חופש להתנדבות. סיילספורס גם נותנת עדיפות לקיימות, במטרה להשיג פליטת גזי חממה אפס נטו עד 2050. בנוסף, יש להם התמקדות חזקה בגיוון והכלה, עם יוזמות כמו תוכנית ה-Path Forward שלהם, התומכת באנשים שלקחו חופש מהעבודה שלהם. קריירה לטיפול בבני משפחה.
איך פייסבוק משתפת פעולה עם סוכנויות ממשלתיות?
היוזמה של פייסבוק להשתמש בפרסום ממוקד לסיוע ציבורי כרוכה בשיתוף פעולה עם סוכנויות ממשלתיות בכל הרמות, מהמקומיים ועד הארציים. באמצעות שותפויות עם סוכנויות כמו מחלקת השיכון והפיתוח העירוני בארה"ב והמחלקה לשירותים חברתיים של קליפורניה, פייסבוק מסוגלת להגיע לקהל רחב יותר ולספק תמיכה לנזקקים.
דוגמה אחת לשיתוף פעולה זה היא באמצעות שימוש בספריית המודעות של פייסבוק, המאפשרת לסוכנויות ממשלתיות לצפות ולנתח נתונים על המודעות המוצגות. נתונים אלה יכולים לעזור לסוכנויות להבין טוב יותר את האפקטיביות של מאמצי ההסברה שלהן ולבצע התאמות לפי הצורך.
בנוסף לאספקת הנתונים, פייסבוק גם עובדת עם סוכנויות ממשלתיות לפיתוח הודעות ותכנים המותאמים לאוכלוסיות ספציפיות. לדוגמה, פייסבוק שיתפה פעולה עם האיגוד הלאומי של סוכנויות כוח אדם ממלכתיות כדי ליצור מודעות המכוונות לאנשים שאיבדו לאחרונה את מקום עבודתם.
פייסבוק גם משתפת פעולה עם סוכנויות ממשלתיות כדי להבטיח שהמודעות תואמות לחוקים ולתקנות הרלוונטיים, כמו אלה הקשורים לפרטיות נתונים. זה כולל מתן הדרכה ומשאבים לסוכנויות ממשלתיות כיצד להשתמש בפלטפורמה בצורה בטוחה ומאובטחת.
האם יש חלופות לפרסום הממוקד של פייסבוק?
בעוד שהפרסום הממוקד של פייסבוק לסיוע ציבורי הוא כלי רב ערך, הוא לא האפשרות היחידה הזמינה. פלטפורמות דיגיטליות אחרות, כמו גוגל וטוויטר, מציעות גם יכולות פרסום ממוקדות שניתן להשתמש בהן לצורך פניה וסיוע לציבור.
פלטפורמת AdWords של גוגל, למשל, מאפשרת לארגונים ליצור ולהציב מודעות הממוקדות למילות מפתח ספציפיות ולמאפיינים דמוגרפיים ספציפיים. זה יכול להיות שימושי כדי להגיע לאנשים שעשויים לחפש מידע על תוכניות או שירותים ממשלתיים. גוגל מציעה גם כלים למעקב אחר יעילות המודעות והתאמתן לפי הצורך.
פלטפורמת הפרסום של טוויטר מציעה יכולות מיקוד דומות, המאפשרות לארגונים להגיע לקהלים ספציפיים על סמך תחומי עניין, דמוגרפיה וגורמים אחרים. טוויטר מציעה גם כלים למדידת ההשפעה של מודעות ואופטימיזציה שלהן לתוצאות טובות יותר.
בנוסף לפלטפורמות הדיגיטליות הללו, קיימות גם חלופות לא מקוונות לפרסום ממוקד. לדוגמה, שיטות הסברה מסורתיות כגון דיוור ישיר ושיחות טלפון יכולות להיות יעילות כדי להגיע לאנשים שאולי אינם פעילים במדיה חברתית או בפלטפורמות דיגיטליות אחרות.
איזה תפקיד ממלאות עמותות ביוזמה זו?
ארגונים ללא מטרות רווח ממלאים תפקיד קריטי ביוזמה של פייסבוק לספק סיוע לציבור באמצעות פרסום ממוקד. לארגונים אלה שורשים עמוקים בקהילות שלהם ולעתים קרובות יצרו קשרים עם אנשים שעשויים להיות זקוקים לסיוע.
עמותות יכולות לעזור לזהות קהלי יעד ולספק מידע רב ערך על סוגי המסרים ושיטות ההסברה היעילות ביותר בקהילות שלהן. הם יכולים גם לעזור בהפצת מידע על תוכניות ושירותים ממשלתיים לאנשים ולקהילות שהם משרתים.
בנוסף למתן תמיכה ותמיכה בהסברה, עמותות יכולות גם להפיק תועלת מהיוזמה של פייסבוק על ידי שימוש בפרסום ממוקד לקידום התוכניות והשירותים שלהן. על ידי יצירת מודעות הממוקדות למאפיינים דמוגרפיים ותחומי עניין ספציפיים, עמותות יכולות להגיע לאנשים שעשויים לא להיות מודעים למשאבים שהם מציעים.
חלק מהעמותות עשויות להיות זכאיות גם לתוכנית הקרדיטים לפרסומות של פייסבוק, המספקת קרדיט פרסומות בחינם לארגונים זכאים כדי לעזור להם להגיע ליותר אנשים בפלטפורמה. זה יכול להיות מועיל במיוחד עבור ארגונים קטנים יותר עם תקציבים מוגבלים.
כיצד המאמצים של פייסבוק יכולים להשלים את ההסברה המסורתית?
אמנם היוזמה של פייסבוק להעניק סיוע לציבור באמצעות פרסום ממוקד היא כלי רב עוצמה, אך היא אינה מהווה תחליף לשיטות הסברה מסורתיות. במקום זאת, מאמצים אלה יכולים להשלים זה את זה כדי ליצור גישה מקיפה יותר להגיע לאנשים במצוקה.
שיטות הסברה מסורתיות, כגון אירועים קהילתיים, פליירים והסברה מדלת לדלת, יכולות לעזור להגיע לאנשים שאולי אין להם גישה למדיה החברתית או להיות פעילים במדיה החברתית. שיטות אלה יכולות גם לספק מגע אישי יותר ולעזור לבנות אמון עם אנשים שעשויים להיות מהססים לתקשר עם סוכנויות ממשלתיות או חברות טכנולוגיה.
מצד שני, מדיה חברתית ופרסום דיגיטלי יכולים להגיע לקהל רחב יותר ולספק מסרים ממוקדים יותר לדמוגרפיה ולתחומי עניין ספציפיים. זה יכול להיות מועיל במיוחד כדי להגיע לדורות צעירים יותר ולאנשים שעשויים להיות פעילים יותר במדיה החברתית מאשר שיטות הסברה מסורתיות.
על ידי שילוב של גישות אלו, סוכנויות ממשלתיות, חברות טכנולוגיה ועמותות יכולות ליצור אסטרטגיית הסברה מקיפה יותר העונה על הצרכים של מגוון רחב של אנשים וקהילות. זה יכול לעזור להבטיח שאנשים הזקוקים לסיוע ציבורי מודעים למשאבים העומדים לרשותם ויכולים לגשת אליהם בצורה הנוחה והנוחה ביותר עבורם.
כמו כן, חשוב לציין שניתן להשתמש בשיטות הסברה מסורתיות לקידום מאמצי הפרסום הממוקדים של פייסבוק. לדוגמה, פליירים ואירועים קהילתיים יכולים לשמש לקידום דפי מדיה חברתית ולעודד אנשים להירשם למודעות ממוקדות. זה יכול לעזור להבטיח שאנשים שאולי אינם פעילים במדיה החברתית עדיין מודעים לתמיכה הזמינה עבורם.
"קו חיים דיגיטלי": סיפורי הצלחה מקמפיין המודעות של פייסבוק
קמפיין הפרסום הממוקד של פייסבוק לסיוע ציבורי כבר הראה תוצאות מבטיחות בהגעה לאנשים נזקקים. במקרים רבים, מודעות אלו שימשו כ"חבל הצלה דיגיטלי" עבור אנשים שאולי לא היו מודעים למשאבים העומדים לרשותם.
לדוגמה, במישיגן, המודעות הממוקדות של פייסבוק עזרו לחבר אנשים עם בנקי מזון מקומיים ומשאבים אחרים במהלך מגיפת COVID-19. תושבת אחת, שאנון, הצהירה שהמודעות "הצילו את חייה" בכך שעזרו לה לגשת לאוכל ולמשאבים חיוניים אחרים בתקופה של מצוקה כלכלית.
בקליפורניה, המודעות של פייסבוק עזרו לחבר אנשים עם משאבי בריאות הנפש, כולל קווים חמים למשברים ושירותי ייעוץ. אדם אחד, שרה, שיתפה שהמודעות עזרו לה לגשת לתמיכה כשהיא נאבקת בחרדה ודיכאון. היא הצהירה שהמודעות "גרמו לי להרגיש שאני לא לבד" ועזרו לה לגשת לתמיכה הדרושה לה כדי לשפר את בריאותה הנפשית.
בניו יורק, המודעות של פייסבוק עזרו לחבר אנשים עם הכשרה לעבודה והזדמנויות תעסוקה. תושב אחד, ג'ון, שיתף שהמודעות עזרו לו לגשת לתוכניות הכשרה ובסופו של דבר להבטיח עבודה לאחר שנאבק למצוא עבודה במשך מספר חודשים.
סיפורים אלו מדגישים את הכוח של פרסום ממוקד להגיע לאנשים נזקקים ולחבר אותם עם משאבים חיוניים. על ידי מתן גישה מותאמת אישית יותר להסברה, המודעות של פייסבוק יכולות לעזור לשבור מחסומים ולהבטיח שאוכלוסיות פגיעות מודעות לתמיכה הזמינה להן.
עם זאת, חשוב לציין שסיפורי הצלחה אלו מייצגים רק חלק קטן מהאנשים שעשויים להפיק תועלת מיוזמת פייסבוק. יש עדיין עבודה רבה לעשות כדי להבטיח שכל האנשים הזקוקים לסיוע ציבורי מודעים למשאבים העומדים לרשותם, ושהמשאבים הללו יהיו נגישים ושוויוניים לכולם.
באילו מדדים משתמשים כדי למדוד את הצלחת היוזמה?
פייסבוק הטמיעה מספר מדדים כדי למדוד את הצלחת קמפיין הפרסום הממוקד שלה לסיוע ציבורי. מדד מרכזי אחד הוא מספר האנשים שלוחצים על המודעות ובסופו של דבר ניגשים למשאבים המקודמים. פייסבוק יכולה לעקוב אחר הנתונים האלה ולהשתמש בהם כדי להעריך את האפקטיביות של מאמצי ההסברה שלה ולבצע התאמות לפי הצורך.
מדד נוסף שבו נעשה שימוש הוא מספר האנשים שהשלימו פעולה הקשורה למשאב המקודם, כגון מילוי בקשה או קביעת פגישה. נתונים אלה יכולים לספק תובנות לגבי השפעת המודעות ולעזור לפייסבוק להעריך את הצלחת המאמצים שלה בחיבור אנשים עם השירותים שהם צריכים.
בנוסף למדדים הללו, פייסבוק עוקבת גם אחר המידע הדמוגרפי של אנשים שעוסקים במודעות. זה יכול לעזור לחברה להעריך אם מאמצי ההסברה שלה מגיעים לאנשים ממגוון רחב של רקעים ולהבטיח שאוכלוסיות פגיעות לא יישארו מאחור.
מעבר למדדים הראשוניים הללו, פייסבוק בוחנת גם את ההשפעה ארוכת הטווח של היוזמה שלה על תוצאות הסיוע הציבורי. לדוגמה, החברה בוחנת אם אנשים שניגשים למשאבים דרך המודעות הממוקדות נוטים יותר להישאר מעורבים בשירותים אלה לאורך זמן ולחוות תוצאות משופרות כתוצאה מכך.
האם היוזמה של פייסבוק תוביל לשינוי ארוך טווח?
קשה לחזות אם היוזמה של פייסבוק תוביל לשינוי ארוך טווח בתוצאות הסיוע הציבורי. בעוד שלקמפיין הפרסום הממוקד יש פוטנציאל לחבר אוכלוסיות חלשות עם המשאבים הדרושים להם, הוא מהווה רק חלק אחד בפאזל גדול יותר.
שינוי מתמשך ידרוש גישה מקיפה המתייחסת לגורמים השורשיים של עוני ואי שוויון, לרבות מחסומים מערכתיים וסטיגמה חברתית. היוזמה של פייסבוק יכולה למלא תפקיד במאמץ רחב יותר זה על ידי סיוע בהפחתת חסמי גישה והעלאת המודעות לזמינות של תוכניות סיוע לציבור.
עם זאת, ההשפעה של היוזמה של פייסבוק עשויה להיות מוגבלת על ידי גורמים כמו נגישות ואיכות המשאבים המקודמים, כמו גם האתגרים המתמשכים של הגעה לאוכלוסיות חלשות דרך הערוצים הדיגיטליים.
כדי למקסם את ההשפעה הפוטנציאלית של היוזמה שלה, פייסבוק תצטרך לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם סוכנויות ממשלתיות, עמותות ובעלי עניין אחרים כדי להבטיח שהמאמצים שלה יתאימו למאמצים רחבים יותר לטפל בעוני ובאי-שוויון. הדבר עשוי לדרוש השקעה מתמשכת במחקר ופיתוח כדי לשפר את האפקטיביות של מאמצי ההסברה שלה ולהבטיח שאוכלוסיות חלשות לא יישארו מאחור.
כיצד יכולה פייסבוק להמשיך ולשפר את מאמצי הסיוע הציבורי שלה?
בעוד פייסבוק ממשיכה להרחיב את מאמצי הסיוע הציבורי שלה, ישנם מספר צעדים שהיא יכולה לנקוט כדי לשפר את האפקטיביות וההשפעה של היוזמות שלה.
ראשית, על החברה לתעדף מחקר ופיתוח מתמשכים כדי להבין טוב יותר את הצרכים וההתנהגויות של אוכלוסיות חלשות, כמו גם את הדרכים היעילות ביותר להגיע אליהן ולערב אותן באמצעות ערוצים דיגיטליים.
שנית, פייסבוק צריכה לעבוד בשיתוף פעולה הדוק עם סוכנויות ממשלתיות ועמותות כדי להבטיח שמאמצי ההסברה שלה יהיו מתאימים למאמצים רחבים יותר לטפל בעוני ובאי-שוויון. זה עשוי לכלול שיתוף פעולה בקמפיינים או יוזמות משותפים, שיתוף נתונים ותובנות ומינוף רשתות ומשאבים קיימים.
שלישית, פייסבוק צריכה לנקוט בצעדים יזומים כדי לטפל בדאגות הפרטיות ולהבטיח שנתוני המשתמשים מוגנים לאורך כל תהליך הפרסום. זה עשוי לכלול יישום אמצעים חזקים יותר להגנה על נתונים, הגברת השקיפות סביב השימוש ואיסוף הנתונים, ומתן למשתמשים שליטה רבה יותר על הנתונים שלהם.
לבסוף, פייסבוק צריכה לחקור דרכים חדשות וחדשניות להשתמש בפלטפורמה שלה כדי לתמוך במאמצי הסיוע לציבור, כגון על ידי פיתוח כלים או תכונות חדשים שמקלים על המשתמשים לגשת למשאבים ולהגיש בקשה אליהם.
אילו לקחים ענקיות טכנולוגיה אחרות יכולות ללמוד מיוזמת פייסבוק?
בעוד פייסבוק ממשיכה להרחיב את מאמצי הסיוע לציבור, ענקיות טכנולוגיה אחרות יכולות ללמוד כמה לקחים חשובים מהגישה שלה.
- 1. כוחו של פרסום ממוקד:
שיעור מרכזי אחד הוא כוחו של פרסום ממוקד להגיע לאוכלוסיות חלשות ולערוך אותן. על ידי מינוף נתונים ותובנות להצגת מודעות מותאמות אישית ורלוונטיות ביותר, פייסבוק הצליחה לחבר משתמשים עם המשאבים והשירותים שהם צריכים, תוך הפחתת סטיגמה והגברת המודעות סביב סיוע ציבורי. - 2. חשיבות שיתוף הפעולה:
לקח נוסף הוא חשיבות שיתוף הפעולה בין חברות טכנולוגיה, סוכנויות ממשלתיות ועמותות. על ידי עבודה משותפת לשיתוף נתונים, תובנות ומשאבים, בעלי עניין אלה יכולים לפתח יוזמות סיוע ציבוריות יעילות ומשפיעות יותר, המותאמות לצרכים ולהתנהגויות של אוכלוסיות ספציפיות. - 3. הצורך בהגנה על נתונים:
לבסוף, היוזמה של פייסבוק מדגישה את החשיבות הקריטית של הגנת מידע ופרטיות במאמצי הסיוע לציבור. ככל שחברות טכנולוגיה אוספות ומשתמשות יותר ויותר בנתוני משתמשים כדי לתמוך ביוזמות חברתיות, חיוני שהן ינקטו צעדים יזומים כדי להבטיח שפרטיות המשתמש מוגנת לאורך כל התהליך. זה עשוי לכלול יישום אמצעים חזקים יותר להגנה על נתונים, הגברת השקיפות סביב השימוש ואיסוף הנתונים, ומתן למשתמשים שליטה רבה יותר על הנתונים שלהם.
מסקנה: כוחן של פלטפורמות דיגיטליות לתמוך באוכלוסיות פגיעות
לסיכום, היוזמה של פייסבוק להשתמש בפרסום ממוקד לסיוע ציבורי מדגישה את הכוח העצום של פלטפורמות דיגיטליות לתמוך באוכלוסיות חלשות. על ידי מינוף נתונים, תובנות וטכנולוגיה, פייסבוק הצליחה לחבר את המשתמשים עם המשאבים והשירותים הדרושים להם, תוך שבירת מחסומים והפחתת סטיגמה סביב סיוע ציבורי.
- ניצול הפוטנציאל של פלטפורמות דיגיטליות:
לפלטפורמות דיגיטליות יש פוטנציאל לשנות את הדרך בה אנו ניגשים לבעיות חברתיות, ומציעות כלים ואסטרטגיות חדשות להגעה לאוכלוסיות מוחלשות ומתן תמיכה ממוקדת. על ידי שימוש בתובנות מונעות נתונים כדי להבין טוב יותר את הצרכים וההתנהגויות של אוכלוסיות ספציפיות, פלטפורמות דיגיטליות יכולות לפתח פתרונות יעילים ומשפיעים יותר, המותאמים לאתגרים הייחודיים העומדים בפני קהילות פגיעות או מודרות.
- אתגרים והזדמנויות:
כמובן, ישנם גם אתגרים וסיכונים הקשורים לשימוש בפלטפורמות דיגיטליות לסיוע ציבורי. אלה עשויים לכלול חששות בנוגע להגנה על נתונים ופרטיות, כמו גם את הפוטנציאל של אלגוריתמים ומערכות אוטומטיות להחריף הטיות ואי-שוויון קיימים. עם זאת, על ידי התמודדות חזיתית עם האתגרים הללו ועבודה משותפת לפיתוח גישות אחראיות ואתיות לסיוע דיגיטלי, נוכל לנצל את מלוא הפוטנציאל של הפלטפורמות הללו כדי לתמוך בנזקקים.
- קריאה לפעולה:
פייסבוק פורקת סיוע ציבורי עם פרסומות דיגיטליות:
סוג הסיוע | קבוצות ממוקדות | כמות ממוצעת | משלוח הטבות |
---|---|---|---|
תלושי מזון | משקי בית בעלי הכנסה נמוכה | USD $127 לחודש (ILS 437) | מודעות דיגיטליות |
Medicaid | משפחות בעלות הכנסה נמוכה | USD $92 לחודש (ILS 320) | מודעות דיגיטליות |
דמי אבטלה | אנשים חסרי עבודה | 245 דולר ארה"ב לחודש (ILS 851) | מודעות דיגיטליות |
סיוע בדיור | אנשים חסרי בית | 450 דולר ארה"ב לחודש (ILS 1,560) | מודעות דיגיטליות |
ליישום מסע הפרסום הדיגיטלי לסיוע הציבור של פייסבוק יש פוטנציאל להשפיע לטובה על מיליוני חיים על ידי חיבורם לשירותים חיוניים. למרות שנותרו דאגות לגבי פרטיות הנתונים, היוזמה של ענקית הטכנולוגיה מדגימה מחויבות לאחריות חברתית ואת הכוח של פלטפורמות דיגיטליות לשפר את הגישה למשאבים קריטיים.