מאמר זה דן בהשפעה של עדכון ה-EAT של גוגל על אסטרטגיות SEO ומספק מדריך מקיף לאופטימיזציה של אתר הוורדפרס שלך לדירוג משופר בחיפוש. למד על החשיבות של מומחיות, סמכות ואמון (EAT) וכיצד להתאים את האתר שלך לביצועים טובים יותר בתוצאות החיפוש.
מה זה EAT ולמה זה חשוב?
עדכון ה-EAT של גוגל עורר סערה בעולם האופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) מאז הוצג לראשונה באוגוסט 2018. EAT הוא ראשי תיבות של Expertise, Authority, and Trustworthiness, והוא מכלול קווים מנחים שגוגל משתמשת בהם כדי להעריך את האיכות של תוכן באתר. EAT חשוב במיוחד עבור אתרי אינטרנט העוסקים בבריאות, פיננסים או נושאים אחרים שיכולים להיות בעלי השפעה משמעותית על חייהם של אנשים. בחלק זה, נסקור מקרוב מהי EAT ומדוע זה כל כך חשוב לאתר שלך.
- מומחיות:
המרכיב הראשון של EAT הוא מומחיות. גוגל רוצה לראות שהתוכן באתר שלך נכתב על ידי אנשים שיש להם הבנה עמוקה של הנושא עליו הם כותבים. זה אומר שאם יש לך אתר בריאות, למשל, אתה צריך שיהיה לך תוכן שנכתב על ידי אנשים עם תארים רפואיים או כישורים רלוונטיים אחרים. אותו דבר לגבי אתרי פיננסים, שבהם אתה צריך לקבל תוכן שנכתב על ידי אנשים עם מומחיות פיננסית. - סמכות:
המרכיב השני של EAT הוא סמכות. גוגל רוצה לראות שהתוכן באתר שלכם נכתב על ידי אנשים או ארגונים המוכרים כרשויות בתחומם. זה יכול להיות רופא ידוע, מוסד פיננסי מכובד או סוכנות ממשלתית. ככל שמקור התוכן סמכותי יותר, כך גדל הסיכוי שגוגל תדרג אותו גבוה בתוצאות החיפוש. - אמינות:
המרכיב האחרון של EAT הוא מהימנות. גוגל רוצה לראות שהאתר שלך הוא מקור מידע אמין. המשמעות היא שצריכה להיות לך מדיניות עריכה ברורה ושקופה, ושתהיה פתוח לגבי מי אחראי ליצירה ולפרסום התוכן שלך. כמו כן, עליך להיות בעל פרטי קשר ברורים ומדויקים, ועליך להיות קשוב למשוב של משתמשים.
איך גוגל מודדת EAT?
גוגל הבהירה כי ל-EAT תפקיד משמעותי בקביעת איכות התוכן של אתר אינטרנט. אבל מה בדיוק כוללת EAT, ואיך גוגל מודדת את זה? בסעיף זה, נצלול לפרטים הספציפיים של האופן שבו Google מעריכה EAT.
- מומחיות:
המרכיב הראשון של EAT הוא מומחיות. גוגל רוצה לראות שהתוכן באתר שלך נכתב על ידי אנשים בעלי רמה גבוהה של ידע ומומחיות בתחומם. המשמעות היא שהתוכן שלך צריך להיכתב על ידי אנשים שיש להם הבנה עמוקה של הנושא עליו הם כותבים. כדי להפגין מומחיות, אתה יכול להציג את האישורים, הניסיון והכישורים של הכותבים באתר שלך. - רשות:
המרכיב השני של EAT הוא סמכות. סמכות מתייחסת למידת הידוע והמכובד של האתר שלך בענף שלו. גוגל רוצה לראות שהאתר שלך הוא מקור מידע מהימן, ושאתרים מכובדים אחרים בתעשייה שלך מקשרים חזרה לתוכן שלך. כדי לבנות סמכות, אתה יכול ליצור תוכן באיכות גבוהה שמשותף ומקושר אליו אתרים סמכותיים אחרים בתעשייה שלך. - אמינות:
המרכיב האחרון של EAT הוא מהימנות. גוגל רוצה לראות שהאתר שלך הוא מקור מידע בטוח ואמין. המשמעות היא שהאתר שלך צריך להיות מאובטח וללא כל פעילות זדונית. בנוסף, התוכן שלך צריך להיות מדויק, שקוף וללא כל מידע שגוי. כדי לבנות מהימנות, אתה יכול להשתמש באותות אמון כגון ביקורות לקוחות, מדיניות פרטיות ואפשרויות תשלום מאובטחות.
הקשר בין EAT לדפי הכסף שלך או החיים שלך (YMYL).
עדכון ה-EAT של גוגל הביא להתמקדות מחודשת באיכות ובאמינות של אתרים, במיוחד אלה שנכללים בקטגוריית הכסף שלך או החיים שלך (YMYL). דפי YMYL הם אלה שיכולים להשפיע באופן משמעותי על רווחתו הכלכלית או הפיזית של אדם, כגון ייעוץ רפואי, תכנון פיננסי או מידע משפטי. ככזה, גוגל מציבה סטנדרט גבוה יותר למומחיות, סמכותיות ואמינות (EAT) בדפים אלה בהשוואה לאחרים.
חשוב לוודא שהאתר שלך עומד בתקני EAT של Google אם אתה מפעיל אתר YMYL או אם יש לך דפי YMYL באתר שלך. אי ביצוע זה עלול להוביל לדירוג חיפוש נמוך יותר ולירידה בתנועה, מה שעלול להשפיע לרעה על העסק או הארגון שלך. אחת הדרכים לבנות EAT היא על ידי אספקת מידע איכותי, מדויק ועדכני הנתמך על ידי מקורות מכובדים.
דרך נוספת לבנות EAT היא על ידי מדיניות פרטיות ברורה וקלה להבנה המתארת את האופן שבו נתוני המשתמש נאספים, מאוחסנים ומשתמשים בהם. בנוסף, קיום אתר מאובטח המגן על מידע המשתמש באמצעות הצפנת SSL יכול גם לעזור לבנות אמון עם המשתמשים.
כמו כן, חשוב שיהיה דף אודותינו ברור ושקוף המדגיש את המומחיות, הכישורים והניסיון שלך. זה יכול לעזור להפגין את הסמכות שלך בנושא מסוים ולבנות אמון עם משתמשים. באופן דומה, הצגת ביוגרפיה של מחברים בפוסטים או מאמרים בבלוג יכולה גם לעזור לבסס מומחיות ולבנות אמון עם הקוראים.
האם אתה יכול לסמוך על התוכן שלך? הערכת מומחיות וסמכות
כשמדובר באופטימיזציה של האתר שלך לעדכון EAT, אחד הגורמים החשובים ביותר שיש לקחת בחשבון הוא האם התוכן שלך אמין או לא. המשמעות היא שהאתר שלך צריך להפגין מומחיות וסמכות בנושאים שאתה מכסה, והמשתמשים צריכים להרגיש בטוחים שהמידע שהם מוצאים באתר שלך מדויק ואמין.
כדי להעריך את מהימנות התוכן שלך, ישנם מספר גורמים מרכזיים שיש לקחת בחשבון. בראש ובראשונה, עליך לוודא שהכותבים והתורמים שלך מומחים בתחומם. המשמעות היא שהם צריכים להיות בעלי השכלה או הכשרה פורמלית, ניסיון מקצועי או אישורים רלוונטיים אחרים המדגימים את המומחיות שלהם בנושא.
גורם חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון הוא איכות המקורות שלך. בעת יצירת תוכן, חיוני להשתמש במקורות בעלי מוניטין וסמכות המכובדים בתעשייה או בנישה שלך. זה לא רק עוזר לבסס סמכות משלך, אלא זה גם עוזר להבטיח שהמידע שאתה מספק מדויק ועדכני.
בנוסף להערכת המומחיות והסמכות של הכותבים והמקורות שלך, עליך לשקול גם את הטון והסגנון הכללי של התוכן שלך. האתר שלך צריך להציג מידע בצורה ברורה ותמציתית שקל למשתמשים להבין. חשוב גם להימנע מסנסציוניות או כותרות בסגנון קליקבייט, שכן אלו עלולות לשחוק את האמון והאמינות במותג שלך לאורך זמן.
כיצד לבנות אמון עם משתמשי האתר שלך
בניית אמון עם משתמשי האתר שלך היא היבט מכריע בכל עסק מקוון מצליח. עם עדכון EAT, גוגל הדגישה את החשיבות של מומחיות, סמכות ואמינות בהערכת תוכן האתר. לכן, חיוני להתמקד ביצירת אמינות עם הקהל שלך. בניית אמון דורשת זמן ומאמץ, אבל היתרונות הם משמעותיים. אמון יכול להוביל לתנועה מוגברת, מעורבות טובה יותר ובסופו של דבר להמרות גבוהות יותר. הנה כמה טיפים שיעזרו לך לבנות אמון עם המשתמשים באתר שלך:
ראשית, ודא שהאתר שלך נראה מקצועי ומושך מבחינה ויזואלית. המשמעות היא עיצוב נקי ומודרני, ניווט ברור ותוכן קל לקריאה. האתר שלך צריך ליצור רושם ראשוני טוב ולהיות קל לשימוש.
שנית, ודא שהתוכן שלך מדויק ועדכני. שום דבר לא יכול לפגוע באמינות שלך יותר ממידע שגוי או מיושן. הקפד לבדוק את התוכן שלך ולעדכן אותו באופן קבוע כדי לשמור על רלוונטיות.
שלישית, הצג את המומחיות והסמכות שלך בענף שלך. ניתן להשיג זאת על ידי אספקת תוכן איכותי המדגים את הידע והניסיון שלך. אתה יכול גם להציג כל הסמכה, פרסים או פרסומים רלוונטיים.
לבסוף, ספק הוכחה חברתית. הוכחה חברתית היא עדות לכך שאנשים אחרים השתמשו והפיקו תועלת מהמוצרים או השירותים שלך. זה יכול לכלול המלצות של לקוחות, מקרי מקרה או ביקורות. סביר יותר שאנשים יבטחו בעסק שלך אם הם רואים שלאחרים הייתה חוויה חיובית איתו.
EAT ו-backlink: האם הם עדיין רלוונטיים?
קישורים נכנסים הם זמן רב גורם מכריע בקביעת סמכותו ודירוג מנוע החיפוש של אתר אינטרנט. עם זאת, עם הצגת עדכון ה-EAT של גוגל, החשיבות של קישורים נכנסים עלתה בסימן שאלה. בעוד EAT מתמקדת בעיקר במומחיות, בסמכות ובאמינות של תוכן האתר, קישורים נכנסים עדיין ממלאים תפקיד בקביעת האיכות הכוללת של האתר.
חשוב לציין שלא כל הקישורים הנכנסים נוצרים שווים. בעבר, בעלי אתרים היו נוקטים לעתים קרובות בטקטיקות ספאמי כדי לרכוש כמה שיותר קישורים נכנסים, ללא קשר לרלוונטיות או לאיכותם. גישה זו אינה יעילה יותר ואף עלולה לפגוע בדירוג האתר אם גוגל מזהה שהקישורים לא איכותיים או לא טבעיים.
במקום זאת, ההתמקדות צריכה להיות בבניית קישורים נכנסים איכותיים ורלוונטיים ממקורות מוכרים. משמעות הדבר היא לפנות לאתרים אחרים בתעשייה שלך ולפתח איתם קשרים, ליצור תוכן בעל ערך שאחרים ירצו לקשר אליו, ולהבטיח שתוכן האתר שלך יהיה באיכות הגבוהה ביותר האפשרית.
בנוסף, חשוב לעקוב באופן קבוע אחר פרופיל הקישורים הנכנסים של האתר שלך כדי לוודא שאין קישורים באיכות נמוכה או ספאמיים המפנים אל האתר שלך. אם אתה מוצא קישורים כאלה, חשוב לדחות אותם בהקדם האפשרי כדי למנוע כל השפעה שלילית על דירוג האתר שלך.
האם הגיע הזמן לבקר מחדש בארכיטקטורת האתר שלך?
לארכיטקטורת האתר שלך יש תפקיד מכריע בקביעה באיזו קלות מנועי חיפוש יכולים לסרוק ולהוסיף את הדפים שלך לאינדקס. עם עדכון ה-EAT של גוגל, חשוב מתמיד שיהיה אתר מאורגן היטב שקל לנווט בו. ארכיטקטורת אתר מעוצבת בצורה גרועה עלולה להשפיע לרעה על מאמצי ה-SEO שלך, ולהקשות על המשתמשים למצוא את המידע שהם צריכים ועל מנועי החיפוש להבין את התוכן בדפים שלך.
אם לא ביקרתם מחדש בארכיטקטורת האתר שלכם מזה זמן מה, זה הזמן לעשות זאת. התחל בבדיקת הניווט הראשי של האתר שלך והבטח שהוא פשוט וקל לשימוש. ודא שהדפים החשובים ביותר שלך נגישים בקלות מדף הבית שלך ושהתוכן שלך מאורגן בצורה הגיונית.
שקול ליישם שביל פירורי לחם, שיכול לעזור למשתמשים להבין היכן הם נמצאים באתר שלך וכיצד לנווט לדפים אחרים. בנוסף, ודא שכתובות האתרים שלך נקיות ותיאוריות, שכן זה יכול לעזור לשפר את שיעורי הקליקים שלך ולהגביר את דירוג החיפוש שלך.
היבט חשוב נוסף בארכיטקטורת האתר הוא קישור פנימי. ודא שאתה מקשר לדפים רלוונטיים באתר שלך, תוך שימוש בטקסט עוגן תיאורי כדי לעזור למשתמשים ולמנועי החיפוש להבין את התוכן בדף המקושר.
לבסוף, ודא שהאתר שלך מותאם לנייד ושהדפים שלך נטענים במהירות. אתר שמותאם למכשירים ניידים ונטען במהירות לא רק ישפר את חווית המשתמש שלך אלא גם יגדיל את דירוג החיפוש שלך.
אופטימיזציה של אתר הוורדפרס שלך עבור EAT
בשנים האחרונות, גוגל עדכנה את האלגוריתמים שלה כדי לתת עדיפות לאתרים המציגים מומחיות, סמכות ואמינות, המכונים ביחד EAT. לשינוי הזה הייתה השפעה משמעותית על אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO), ובעלי אתרים צריכים להתאים את האסטרטגיות שלהם כדי להישאר תחרותיים. כמשתמש וורדפרס, ישנם מספר שלבים שאתה יכול לנקוט כדי לייעל את האתר שלך ל-EAT ולשפר את דירוג החיפוש שלך.
ראשית, חשוב להבין מהי EAT ולמה זה חשוב. EAT הוא מדד למידת מהימן וסמכותי של התוכן של אתר אינטרנט. Google נותנת עדיפות לאתרים המדגימים EAT, במיוחד עבור דפים הקשורים לנושאים המשפיעים על בריאותו, הכספים או הרווחה הכללית של המשתמש. המשמעות היא שאם אתה מנהל אתר שעוסק בנושאים אלו, עליך לוודא שהתוכן שלך מדויק, אמין ואמין.
המפתח לבניית EAT הוא לבסס את עצמך כמומחה בתחומך. משמעות הדבר היא יצירת תוכן אינפורמטיבי, מרתק ונחקר היטב. כדי לעשות זאת, עליך להישאר מעודכן במחקרים ובטרנדים האחרונים בענף שלך ולספק לקוראים שלך תובנות חשובות. בנוסף, עליך לוודא שהתוכן שלך נגיש וקל להבנה.
בנוסף ליצירת תוכן באיכות גבוהה, עליך להתמקד גם בבניית אמון עם המשתמשים באתר שלך. משמעות הדבר היא לספק מידע ברור ליצירת קשר, כולל כתובת דוא"ל וכתובת פיזית, ולהבטיח שהאתר שלך מאובטח ונקי מתוכנות זדוניות. אתה גם צריך לוודא שהאתר שלך מותאם לנייד ומותאם למכשירים שונים.
גורם חשוב נוסף בבניית EAT הוא קישורים נכנסים. אמנם קישורים נכנסים עדיין רלוונטיים, אבל כעת גוגל נותנת עדיפות לאיכות על פני כמות. זה אומר שאתה צריך להתמקד בבניית קישורים נכנסים באיכות גבוהה ממקורות מוכרים. אתה יכול לעשות זאת על ידי יצירת תוכן בעל ערך שאתרים אחרים ירצו לקשר אליו, או על ידי פנייה לבעלי אתרים אחרים ובקשת קישור.
האם התוכן שלך תואם את כוונת המשתמש?
אחד הגורמים המרכזיים בעדכון EAT של גוגל הוא להבטיח שהתוכן שלך תואם את כוונת שאילתת החיפוש של המשתמש. במילים אחרות, האם אתה מספק את המידע שהמשתמש מחפש? זה תמיד היה היבט חשוב של SEO, אבל עם עדכון EAT, זה חשוב יותר מאי פעם.
גוגל משתפרת בהבנת ההקשר והכוונה מאחורי שאילתות החיפוש, והיא משתמשת במידע הזה כדי לספק תוצאות חיפוש רלוונטיות יותר. אם התוכן שלך לא תואם את כוונת החיפוש של המשתמש, לא סביר שהוא ידורג טוב.
כדי להבטיח שהתוכן שלך תואם את כוונת המשתמש, חשוב להבין מה המשתמש מחפש כשהוא מבצע חיפוש. משמעות הדבר היא עריכת מחקר מילות מפתח כדי לזהות את מונחי החיפוש שבהם משתמש קהל היעד שלך, ולאחר מכן יצירת תוכן שיענה על צרכיו.
לדוגמה, אם מישהו מחפש את "בתי הקפה הטובים ביותר בניו יורק", סביר להניח שהוא מחפש המלצות היכן להשיג כוס קפה טובה בניו יורק. אם התוכן שלך עוסק בהיסטוריה של בתי קפה בניו יורק, לא סביר שהוא יתאים לכוונת המשתמש.
כדי ליצור תוכן התואם את כוונת המשתמש, חשוב לשים את עצמך בנעלי קהל היעד שלך. מהן נקודות הכאב שלהם? אילו שאלות יש להם? איזה מידע הם מחפשים? מענה על שאלות אלו יעזור לכם ליצור תוכן שימושי ורלוונטי לקהל היעד שלכם.
האם אתה מספק מידע ברור ומדויק?
בעידן עדכון ה-EAT של גוגל, מתן מידע ברור ומדויק חשוב מתמיד. האלגוריתמים של גוגל נועדו לתת עדיפות לאתרים אמינים ומספקים מידע מדויק למשתמשים. המשמעות היא שאם האתר שלך לא יצליח לספק בחזיתות אלו, דירוג החיפוש שלך צפוי לספוג מכה. על מנת להסתגל לעדכון EAT ולשפר את ביצועי החיפוש של האתר שלך, חיוני להעריך את התוכן שלך ולהבטיח שהוא עומד בסטנדרטים אלה.
אחת הדרכים להשיג זאת היא על ידי ביצוע ביקורת תוכן יסודית. זה כולל סקירת כל התוכן באתר שלך והערכת הדיוק והרלוונטיות שלו. ייתכן שתגלה שחלק מהפוסטים או הדפים מיושנים או מכילים מידע שגוי, מה שעלול להזיק לציון ה-EAT שלך. על ידי הסרה או עדכון של תוכן זה, תוכל לשפר את האיכות הכוללת של האתר שלך ולהגביר את דירוג החיפוש שלך.
גורם מפתח נוסף שיש לקחת בחשבון הוא השפה והטון של התוכן שלך. כדי לבסס אמון עם הקהל שלך, חשוב לתקשר בצורה ברורה ותמציתית. הימנע משימוש בז'רגון טכני או בשפה מורכבת שעלולה להיות קשה למשתמשים להבין. במקום זאת, שאפו להציג את המידע שלכם בצורה נגישה וידידותית למשתמש.
חשוב גם לוודא שהתוכן שלך מדויק עובדתית ונתמך על ידי מקורות אמינים. זה חשוב במיוחד עבור אתרים שנכללים בקטגוריית YMYL (הכסף שלך או החיים שלך), כגון אתרי בריאות או פיננסיים. במקרים אלה, מסירת מידע לא מדויק או מטעה עלולה להיות בעלת השלכות חמורות על המשתמשים שלך. על ידי הבטחת שהתוכן שלך מגובה במקורות מוכרים ומדויק עובדתית, אתה יכול לבסס את עצמך כסמכות אמינה בתחומך.
האם האתר שלך מותאם לנייד? החשיבות של עיצוב רספונסיבי
בעידן הדיגיטלי של היום, חיוני לאתרים לא רק להיראות טוב במחשבים שולחניים אלא גם במכשירים ניידים. עם עליית הסמארטפונים והטאבלטים, התעבורה הסלולרית עלתה על התעבורה במחשב שולחני. לכן, חיוני לוודא שהאתר שלכם מותאם לנייד. אבל מה זה אומר בדיוק? ואיך אתה יכול לבצע אופטימיזציה של האתר שלך למכשירים ניידים? בואו נסתכל מקרוב.
- מהו עיצוב רספונסיבי?
עיצוב רספונסיבי הוא גישה לעיצוב אתרים המאפשרת לאתר להתאים לגדלים שונים ולמכשירים שונים. במילים אחרות, אתר רספונסיבי ייראה נהדר בכל מכשיר, בין אם זה מחשב שולחני, טאבלט או סמארטפון. עם עיצוב רספונסיבי, התוכן באתר שלך יתכוונן אוטומטית לגודל המסך, ויבטיח שלמשתמשים שלך תהיה חוויה חלקה, לא משנה באיזה מכשיר הם משתמשים. - מדוע חשובה התאמה לניידים?
כפי שהוזכר קודם לכן, התעבורה לנייד עלתה על התעבורה במחשב שולחני, ולכן חיוני להבטיח שהאתר שלך מותאם למכשירים ניידים. אם האתר שלך אינו מותאם לנייד, למשתמשים שלך תהיה חוויה גרועה, מה שעלול להוביל לשיעורי יציאה גבוהים מדף הכניסה ומעורבות נמוכה. יתרה מזאת, גוגל גם הפכה את הידידות למובייל לגורם דירוג, מה שאומר שאם האתר שלך לא מותאם למובייל, ייתכן שהוא לא ידורג כל כך גבוה בתוצאות החיפוש.
אבטחת האתר שלך באמצעות HTTPS
בעידן הדיגיטלי של היום, אבטחת אתרים הפכה לעדיפות עליונה עבור עסקים ובעלי אתרים כאחד. אחת הדרכים לאבטח את האתר שלך היא על ידי הטמעת HTTPS, כלומר Hypertext Transfer Protocol Secure. HTTPS הוא גרסה מאובטחת של HTTP, הפרוטוקול המשמש להעברת נתונים בין שרת אינטרנט לדפדפן אינטרנט. HTTPS משתמש בהצפנת SSL (Secure Sockets Layer) או TLS (Transport Layer Security) כדי לאבטח את התקשורת בין השרת לדפדפן.
HTTPS חשוב מכמה סיבות. ראשית, הוא מבטיח שהנתונים המוחלפים בין השרת לדפדפן מוצפנים ולא ניתנים ליירט על ידי צדדים שלישיים. שנית, זה עוזר להגן מפני התקפות דיוג, המשמשות בדרך כלל האקרים כדי לגנוב מידע רגיש כמו אישורי התחברות ופרטי כרטיס אשראי. על ידי הטמעת HTTPS, אתה יכול לעזור לבסס אמון עם המבקרים באתר שלך ולהגן על המידע הרגיש שלהם.
בנוסף, גוגל הבהירה ש-HTTPS הוא גורם דירוג באלגוריתם החיפוש שלהם. המשמעות היא שאתרים המשתמשים ב-HTTPS צפויים לדרג גבוה יותר בדפי התוצאות של מנועי החיפוש (SERPs) בהשוואה לאתרים שאינם משתמשים ב-HTTPS. גוגל גם החלה לסמן אתרים שאינם משתמשים ב-HTTPS כ"לא מאובטחים" ב-Google Chrome, מה שיכול להרתיע משתמשים מלבקר באתר שלך.
הטמעת HTTPS באתר שלך יכולה להיות תהליך מורכב, אך הוא חיוני לאבטחת האתר. יהיה עליך לרכוש אישור SSL מרשות אישורים מהימנה (CA) ולהתקין אותו בשרת האינטרנט שלך. לאחר ההתקנה, תצטרך להגדיר את האתר שלך לשימוש ב-HTTPS במקום ב-HTTP. זה יכול לכלול עדכון כתובות האתרים של האתר שלך, שינוי קוד האתר שלך והפניית תעבורת HTTP ל-HTTPS.
התפקיד של המדיה החברתית ב-EAT
המדיה החברתית ממלאת תפקיד חיוני באלגוריתם EAT של גוגל. למרות שאותות מדיה חברתית אינם גורם דירוג ישיר, הם יכולים להשפיע בעקיפין על סמכות האתר שלך ועל אמינותו. גוגל מחשיבה את המדיה החברתית כמקור לתוכן רלוונטי ואיכותי שיכול לעזור לבסס את הסמכות והמומחיות של המותג שלך.
על ידי פרסום קבוע בפלטפורמות המדיה החברתית, אתה יכול להגדיל את הנראות שלך ולהגיע לקהל רחב יותר. זה, בתורו, יכול להביא יותר תנועה לאתר שלך, להגדיל את החשיפה של המותג שלך ולעזור לבנות את המוניטין המקוון שלך.
מדיה חברתית יכולה גם לעזור לך לבנות אמון עם הקהל שלך. על ידי יצירת קשר עם העוקבים שלך, תגובה לתגובות והודעות ושיתוף תוכן בעל ערך, אתה יכול להפגין את המומחיות שלך ולבסס את עצמך כמוביל מחשבה בתעשייה שלך.
יתר על כן, מדיה חברתית יכולה לספק משוב בעל ערך על התוכן שלך. על ידי מעקב אחר הערות וביקורות, אתה יכול לקבל תובנות לגבי מה הקהל שלך אוהב ומה לא אוהב, אילו נושאים פופולריים ואילו שאלות יש לו. מידע זה יכול לעזור לך ליצור תוכן רלוונטי ובעל ערך רב יותר העונה על הצרכים וההעדפות של הקהל שלך.
עם זאת, חשוב לציין שלא כל פלטפורמות המדיה החברתית שוות. גוגל נותנת משקל רב יותר לפלטפורמות סמכותיות כמו לינקדאין, טוויטר ופייסבוק, בעוד שפלטפורמות פחות סמכותיות כמו TikTok או Snapchat עשויות להשפיע פחות על ציון ה- EAT שלך.
האם ביקורות חשובות? מינוף משוב לקוחות
בעידן הדיגיטלי של היום, ביקורות מקוונות הפכו להיבט מכריע בנוכחות העסק באינטרנט. עם יותר ויותר צרכנים שפונים לאינטרנט כדי לחקור מוצרים ושירותים לפני ביצוע רכישה, למשוב לקוחות יש את הכוח ליצור או לשבור עסק. למעשה, מחקרים הראו כי 91% מהצרכנים קוראים ביקורות מקוונות לפני קבלת החלטת רכישה. זה מדגיש את החשיבות של ביקורות ואת ההשפעה שיכולה להיות להן על השורה התחתונה של העסק.
ביקורות יכולות גם להשפיע על מאמצי האופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO) של העסק. גוגל ומנועי חיפוש אחרים לוקחים בחשבון את איכות וכמות הביקורות בעת קביעת דירוג החיפוש של העסק. המשמעות היא שעסקים עם מספר גבוה יותר של ביקורות חיוביות נוטים יותר להופיע בראש דפי התוצאות של מנועי החיפוש (SERP).
אבל לא רק כמות הביקורות חשובה; גם איכות הביקורות חשובה. ביקורות המספקות משוב מפורט וספציפי יכולות לעזור לעסקים לשפר את המוצרים או השירותים שלהם, ובמקביל גם להוכיח ללקוחות פוטנציאליים שהעסק מחויב לספק שירות לקוחות ברמה גבוהה.
עסקים יכולים למנף משוב לקוחות במספר דרכים. אסטרטגיה יעילה אחת היא להגיב לביקורות, חיוביות ושליליות. תגובה לביקורות חיוביות יכולה לסייע בחיזוק הקשר בין העסק ללקוחותיו, בעוד שמענה לביקורות שליליות יכול להפגין נכונות להתייחס ולפתור תלונות לקוחות.
עסקים יכולים גם להשתמש במשוב של לקוחות כדי לזהות תחומים לשיפור. ביקורות יכולות לספק תובנות חשובות לגבי מה הלקוחות אוהבים או לא אוהבים במוצרים או בשירותים של העסק, כמו גם תחומים שבהם העסק יכול להשתפר. שימוש במשוב זה לביצוע שינויים יכול לעזור לעסקים להישאר תחרותיים ולעמוד טוב יותר בצרכים של הלקוחות שלהם.
מה לגבי EAT ו-SEO מקומי?
קידום אתרים מקומי הוא מרכיב חיוני בכל אסטרטגיית שיווק דיגיטלית עבור עסקים עם מיקום פיזי. עם עדכון EAT, יש כמה שיקולים חדשים שיש לקחת בחשבון בעת אופטימיזציה לחיפוש מקומי. עדכון EAT מדגיש אמינות ומומחיות, שהם גורמים מכריעים בכל הנוגע לעסקים מקומיים. לקוחות נוטים יותר לסמוך על עסק בעל מוניטין טוב ונראה כסמכות בתחומם.
אחת הדרכים המרכזיות לשיפור ה-EAT המקומי שלך היא לבנות נוכחות מקוונת חזקה באמצעות מדריכים מקומיים ואתרי ביקורות. זה כולל יצירת דף 'גוגל לעסק שלי' ועדכון שוטף שלו במידע מדויק כגון שעות הפעילות, הכתובת ומספר הטלפון שלך. כדאי גם לעודד לקוחות להשאיר ביקורות בפלטפורמות כמו Yelp ופייסבוק. ביקורות חיוביות יכולות לעזור לבנות אמון עם לקוחות פוטנציאליים ולשפר את דירוג החיפוש שלך.
גורם חשוב נוסף שיש לקחת בחשבון הוא הדיוק של המידע העסקי שלך בכל הפלטפורמות המקוונות. זה כולל את האתר שלך, פרופילי מדיה חברתית וספריות מקומיות. מידע לא עקבי או לא מדויק עלול להזיק ל-EAT שלך ולהשפיע לרעה על דירוג החיפוש שלך. ודא שהמידע שלך מעודכן ועקבי בכל הפלטפורמות.
עסקים מקומיים צריכים גם להתמקד ביצירת תוכן איכותי ורלוונטי המוכיח את המומחיות שלהם. זה יכול לכלול פוסטים בבלוג, סרטונים ואינפוגרפיקות המספקות מידע רב ערך לקהל היעד שלך. על ידי יצירת תוכן המציג את הידע והמומחיות שלך, אתה יכול לבסס את עצמך כסמכות מהימנה בתחומך.
ניטור ביצועי האתר שלך והתאמה לשינויים
כמו בכל אסטרטגיית SEO, ניטור ביצועי האתר שלך הוא קריטי להצלחתו. עם עדכון EAT, חשוב עוד יותר לעקוב מקרוב אחר המדדים של האתר שלך ולבצע התאמות לפי הצורך. אחת הדרכים לעקוב אחר ביצועי האתר שלך היא באמצעות Google Analytics. כלי זה יכול לספק תובנות חשובות לגבי התנועה, ההתנהגות וההמרות של האתר שלך. אתה יכול גם להשתמש בכלים כמו SEMrush או Ahrefs כדי לעקוב אחר דירוג האתר שלך וקישורים נכנסים.
בעת מעקב אחר ביצועי האתר שלך, חשוב לשים לב לכל שינוי בתנועה או בדירוג האתר שלך. אם אתה מבחין בירידה בתנועה או בדירוג, זה יכול להיות אינדיקציה לכך שיש לעדכן את התוכן או המבנה של האתר שלך. לדוגמה, אם שיעור היציאה מדף הכניסה של האתר שלך גבוה, זה יכול להיות שמשתמשים לא מוצאים את מה שהם צריכים באתר שלך, או שזמן הטעינה של האתר שלך איטי מדי. ביצוע התאמות לשיפור חווית המשתמש יכול לעזור לשפר את המדדים של האתר שלך ובסופו של דבר, את דירוג החיפוש שלו.
התאמה לשינויים בנוף SEO חשובה גם כשמדובר ב-EAT. גוגל מעדכנת כל הזמן את האלגוריתם שלה, והישארות מעודכנת בשינויים האלה יכולה לעזור לך להישאר לפני המתחרים. לדוגמה, אם גוגל שמה דגש רב יותר על חווית משתמש בעתיד, ייתכן שתצטרך להתאים את העיצוב או התוכן של האתר שלך כדי לעמוד בסטנדרטים החדשים הללו.
בנוסף למעקב אחר ביצועי האתר שלך והתאמה לשינויים, חשוב גם להישאר מעודכן במגמות קידום אתרים ושיטות עבודה מומלצות העדכניות ביותר. השתתפות בכנסים בתעשייה, קריאת בלוגים ומאמרים ויצירת קשרים עם אנשי מקצוע אחרים בתחום קידום האתרים יכולים לעזור לך להתעדכן בטרנדים והאסטרטגיות העדכניות ביותר.
מסקנה: להתקדם בעידן ה-EAT
עדכון EAT חולל שינויים משמעותיים בעולם ה-SEO, וחיוני להתאים את האסטרטגיה שלך בהתאם. שמירה על תוכן איכותי, ביסוס מומחיות וסמכות ובניית אמון עם המשתמשים שלך הם גורמים חיוניים להשגת דירוגי חיפוש טובים יותר. על ידי יישום שיטות העבודה המומלצות המתוארות במדריך זה, תוכל להישאר בקדמת העקומה ולהבטיח שאתר הוורדפרס שלך יישאר מותאם ל-EAT.
עם זאת, חשוב לזכור שקידום אתרים הוא תחום שמתפתח כל הזמן, וכללי המשחק נתונים לשינויים. ככל שהאלגוריתמים של גוגל ממשיכים להתפתח, חיוני להישאר מעודכן במגמות האחרונות ולהתאים את האסטרטגיה שלך בהתאם. המשמעות היא מעקב קבוע אחר ביצועי האתר שלך, מעקב אחר שינויים בדירוג החיפוש והתאמת התוכן וארכיטקטורת האתר שלך כדי לעמוד בסטנדרטים העדכניים ביותר.
בנוסף לשיקולים הטכניים הללו, חשוב גם להשאיר את המשתמשים בראש מעיינכם. על ידי אספקת תוכן איכותי ורלוונטי העונה על הצרכים והאינטרסים שלהם, אתה יכול להקים בסיס משתמשים נאמן ולהרוויח את אמונם. זה יכול לתרגם לדירוג גבוה יותר בחיפוש, כמו גם תנועה מוגברת, מעורבות והמרות.
השפעות עדכון EAT של גוגל על קידום אתרים והתאמת האסטרטגיה שלך:
אסטרטגיה | מומחיות | רשות | אמינות |
---|---|---|---|
אופטימיזציה של אתר הוורדפרס שלך | לספק תוכן רלוונטי מדויק, מעודכן ומבוסס על מקורות אמינים | בעל אתר מובנה היטב עם ניווט ברור וחווית משתמש טובה | ודא שהתוכן שלך מיוחס במדויק וללא גניבת עין |
הגדלת סמכות התחום | ודא שקישורים נכנסים מגיעים מאתרים מוכרים עם סמכות דומיין גבוהה | קישור לאתרים ומקורות אמינים אחרים | ודא שכל התוכן מדויק ועדכני |
איכות תוכן | צור תוכן מקיף, מובנה היטב ומפורט | כלול תמונות, סרטונים ומולטימדיה כדי להוסיף לתוכן | ודא שהתוכן מיוחס ומגיע כראוי |
מעורבות משתמשים | ודא שהתוכן מרתק ואינטראקטיבי | עודדו משתמשים להשאיר הערות וביקורות | ענה מייד על כל הערות ושאלות |
לסיכום, עדכון ה-EAT של גוגל שינה באופן משמעותי את נוף ה-SEO, והדגיש את החשיבות של מומחיות, סמכות ואמון. על ידי ביצוע המדריך המקיף המופיע במאמר זה, בעלי אתרים יכולים לבצע אופטימיזציה של אתרי וורדפרס שלהם לדירוג חיפוש משופר ולהישאר קדימה במרחב הדיגיטלי התחרותי.